søndag den 3. november 2013

Opskrift på små Brunsvigerkager

Jeg holdt min fødselsdag i går for familien og synes derfor i skulle have denne skønne opskrift på små Brunsvigerkager, som jeg serverede for dem. 
Her kan ungerne også være med til at pynte kagerne med glasur. 

Det er en opskrift, jeg har fundet i et blad for flere år siden og den er bare så god! :)
Da jeg var barn fik man tit Brunsviger, kiksekage osv. Måske nogle af jer kan huske det ;)

Dejen består af den samme dej som hvis man laver fødselsdagsboller, så i dag får i faktisk 2 opskrifter på samme tid. 


FØDSELSDAGSBOLLER:
(Ca. 16 stk.)

75 g smør
3 dl. sødmælk
25 g gær
3 spsk. sukker
1 tsk salt
2 æg
650 g hvedemel
1 æg til pensling

1. 
Smelt smørret ved svag varme, og tilsæt mælken. Hæld den lune væske i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og æg.
Rør 400 g hvedemel i dejen, og lad den hvile i ca. 30 minutter. 

2.
Rør resten af melet i dejen , og ælt dejen, til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 45. minutter. 


SMÅ BRUNSVIGERKAGER:
(1 Portion fødselsdgsbolledej)

Remonce:
100 g smør 
150 g brun farin
1 tsk stødt kanel 
2 spsk mælk

Glasur:
100 g flormelis
2 tsk pasteuriserede æggehvide 

1.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. ½ cm tyk. Ustik dejen med et glas på ca. 8 cm i diameter. Læg dejstykkene på en bageplade beklædt med bagepapir. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 15 min. 

2.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8 minutter. Tilbered remoncen imens. 

3.
Remonce: Kom smør, brun farin, kanel og mælk i en gryde, og kog det op ved svag varme under omrøring. Tag gryden af varmen.

4.
Tag de bagte kager ud af ovnen, og lav en fordybning i hver kage med en ske. Fordel remoncen på kagerne, og sæt dem tilbage i ovnen. Bag kagerne i yderligere ca. 3 min., tag dem ud og lad dem køle af. 

5.
Glasur: Rør flormelis sej med æggehvide og kom glasuren i en frysepose. Klip et lille hul i det ene hjørne af posen, og dekorer brunsvigerkagerne med glasuren. 


God fornøjelse
Knus Birgitte 





















Det er dejligt at du kiggede forbi min blog.
Hvis du har lyst kan du skrive en kommentar, 
det bliver jeg rigtig glad for :)
knus Birgitte

8 kommentarer:

  1. Nøøøj - hvor ser de lækre ud.
    Et stort forsinket tillykke med din fødselsdag og god søndag <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gitte
      Tusind tak <3
      Knus Birgitte

      Slet
  2. Svar
    1. Tusind tak Anne <3
      Knus Birgitte

      Slet
  3. Hvor er de fine - tillykke med fødselsdagen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak og tak fordi du kiggede forbi <3
      Knus Birgitte

      Slet
  4. Uhmmm!! De ser bare lækre ud.
    Tak for opskriften søde Birgitte, de skal helt sikkert prøves.

    Knus Susi

    SvarSlet

Det er dejligt, at du kiggede forbi min blog.
Hvis du har lyst, kan du skrive en kommentar.
Det bliver jeg rigtig glad for.
knus Birgitte