Her kan ungerne også være med til at pynte kagerne med glasur.
Det er en opskrift, jeg har fundet i et blad for flere år siden og den er bare så god! :)
Da jeg var barn fik man tit Brunsviger, kiksekage osv. Måske nogle af jer kan huske det ;)
Dejen består af den samme dej som hvis man laver fødselsdagsboller, så i dag får i faktisk 2 opskrifter på samme tid.
FØDSELSDAGSBOLLER:
(Ca. 16 stk.)
75 g smør
3 dl. sødmælk
25 g gær
3 spsk. sukker
1 tsk salt
2 æg
650 g hvedemel
1 æg til pensling
1.
Smelt smørret ved svag varme, og tilsæt mælken. Hæld den lune væske i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og æg.
Rør 400 g hvedemel i dejen, og lad den hvile i ca. 30 minutter.
2.
Rør resten af melet i dejen , og ælt dejen, til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 45. minutter.
SMÅ BRUNSVIGERKAGER:
(1 Portion fødselsdgsbolledej)
Remonce:
100 g smør
150 g brun farin
1 tsk stødt kanel
2 spsk mælk
Glasur:
100 g flormelis
2 tsk pasteuriserede æggehvide
1.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. ½ cm tyk. Ustik dejen med et glas på ca. 8 cm i diameter. Læg dejstykkene på en bageplade beklædt med bagepapir. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 15 min.
2.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8 minutter. Tilbered remoncen imens.
3.
Remonce: Kom smør, brun farin, kanel og mælk i en gryde, og kog det op ved svag varme under omrøring. Tag gryden af varmen.
4.
Tag de bagte kager ud af ovnen, og lav en fordybning i hver kage med en ske. Fordel remoncen på kagerne, og sæt dem tilbage i ovnen. Bag kagerne i yderligere ca. 3 min., tag dem ud og lad dem køle af.
5.
Glasur: Rør flormelis sej med æggehvide og kom glasuren i en frysepose. Klip et lille hul i det ene hjørne af posen, og dekorer brunsvigerkagerne med glasuren.
God fornøjelse
Knus Birgitte
Det er dejligt at du kiggede forbi min blog.
Hvis du har lyst kan du skrive en kommentar,
det bliver jeg rigtig glad for :)
knus Birgitte
Nøøøj - hvor ser de lækre ud.
SvarSletEt stort forsinket tillykke med din fødselsdag og god søndag <3
Hej Gitte
SletTusind tak <3
Knus Birgitte
Nøj, hvor er søde :D
SvarSlet- Anne
Tusind tak Anne <3
SletKnus Birgitte
Hvor er de fine - tillykke med fødselsdagen :)
SvarSletTusind tak og tak fordi du kiggede forbi <3
SletKnus Birgitte
Uhmmm!! De ser bare lækre ud.
SvarSletTak for opskriften søde Birgitte, de skal helt sikkert prøves.
Knus Susi
Tak søde Susi <3
SletKnus Birgitte