Denne opskrift har jeg fra bladet Femina, det er en opskrift jeg har haft i mange år, som jeg vil dele med jer.
God fornøjelse
Knus Birgitte
200 g mandler
6 dl flormelis (= ca. 300g)
1½ dl vand
Mandlerne tørres i papir fra køkkenrullen, de skal ikke smuttes.
Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring det i kog ved svag varme og jævnlig omrøring.
Når alt vandet er fordampet, sidder sukkeret som et tørt gråbrunt lag omkring mandlerne.
Nu øges varmen, og der må røres i mandlerne hele tiden, så de ikke brænder på.
Sukkeret vil smelte igen og mandlerne bliver lysebrune og blanke.
De er færdige når de "smælder" i grden.
Hæld dem op på en olieret plade og skil dem hurtigt fra hinanden med to gafler.
Pas på! Mandlerne er meget varme.
Når mandlerne er blevet helt kolde kommes de i et tætsluttende glas.
Det lønner sig ikke at lave en større portion ad gangen, for man kan ikke nå at skille de glohede mandler fra hinanden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Det er dejligt, at du kiggede forbi min blog.
Hvis du har lyst, kan du skrive en kommentar.
Det bliver jeg rigtig glad for.
knus Birgitte