fredag den 8. februar 2013

Fastelavnsboller

I dag fik jeg lavet fastelavnsboller. Det er en opskrift, jeg har brugt i mange år, og som jeg har fra min mor. 
Nogle af fastelavnsbollerne bliver lavet med creme, og nogle bliver lavet med creme og marcipan.

Jeg har lavet dem i 2 forskellige udgaver rent udseendesmæssigt. 

Jeg vil viser jer mit elskede køkkenværktøj, som er det rene luksus. Jeg bruger den faktisk ikke så tit, men jeg måtte eje det, da jeg så det for mange år siden. 

Når man har rullet dejen ud på borden, indstiller jeg mit skære-værktøj, så firkanerne bliver på de antal centimeter, man ønsker. 
Så kører man først den ene vej på dejen og så den anden vej. Så har man firkanterne, man kan komme kagecreme på ;-)) 
Bollerne bliver lukket som vist på billederne og vendt om som en lukket bolle. 
De andre, hvor kagecremen er synlig, er lavet på den måde, at man former en boller, som man laver en fordybning i, og så kommes cremen i. 

Jeg laver altid min kagecreme selv.


Jeg har lavet opskriften x 1½
(Kagecremen x 2)


KAGECREME:

2 æg
2 spsk sukker
1 spsk Maizena
2½ dl mælk
½ tsk vanillesukker (jeg bruger 1 tsk.)

Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde. Pisk mel og mælk i. Bring cremen i kog ved konstant piskning. 
Smag til med vanillesukker. Drys sukker over cremen så den ikke trækker skind. 
Afkøles.

Marcipanen har jeg revet på et rivejern og lagt lidt under cremen i nogle af bollerne. 

FASTELAVNSBOLLER

500 g mel
200 g smør
75 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
1 æg
2 dl. mælk

Varm lidt af mælken og opløs gæren heri. Smelt smørret og afkøl lidt. 
Bland alle dele sammen og stil dejen til hævning i ca. ½ timer. 

Herefter formes eller rulles dejen ud og der kommes det ønskede fyld i. 
(se på min billeder)
Hæves til dobbelt størrelse og pensles med æg. 
 Bages ca. 10-12 min ved 200/220 grader. 
(I kender jeres ovn bedst). 

God fornøjelse.


























































































Velbekomme

I er altid meget velkommen til at skrive en kommentar til mig, 
det bliver jeg altid glad for.
Knus Birgitte 



5 kommentarer:

  1. Uhm...De ser lækre ud, kan du ikke lige sende et par stykker til Farsø :-)

    Det var da en smart køkken dims du har der.

    Ha´en dejlig weekend

    Knus Susi

    SvarSlet
    Svar
    1. Det ville ikke være noget problem ;-)

      Tror faktisk det er bager/konditor der bruger dette fine køkkenredskab og så mig hi hi.

      Du må også ha' en rigtig dejlig week-end.

      Knus Birgitte

      Slet
  2. Uhm, hvor ser de lækre ud ♥

    Tak for opskriften, og sikke et fantastisk stykke værktøj du har :o)
    Opdækningen er så perfekt med nyt GG.

    Knus fra Vibeke, der ønsker en god weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. De smager også godt og forsvinder hurtigt herhjemme hos mig ;-)

      Det er et smart køkkenredskab især når man skal lave mange boller, men det er ren luksus ;-)

      Rigtig god week-end til dig også.

      Stort knus
      Birgitte

      Slet
  3. De ser bare SÅ gode ud - må se om jeg kan få bagt nogle fastelavnsboller her i vinterferien. Rigtig dejlig weekend. Knus Anne

    SvarSlet

Det er dejligt, at du kiggede forbi min blog.
Hvis du har lyst, kan du skrive en kommentar.
Det bliver jeg rigtig glad for.
knus Birgitte